субота, 08 жовтня 2011 13:07

ЄС розширить санкції проти режиму Лукашенка

ЄС розширить санкції проти режиму Лукашенка

У зв'язку з погіршенням ситуації з правами людини в Білорусі Євросоюз має намір розширити санкції проти режиму авторитарного президента Олександра Лукашенка.

Штрафні заходи будуть прийняті ще до 16 відповідальних осіб - білоруських суддів і прокурорів, що брали участь у судовому переслідуванні опозиціонерів, повідомляє в п'ятницю, 7 жовтня, агентство DAPD з посиланням на дипломатичні джерела.

Відповідне рішення планується ухвалити під час зустрічі глав МЗС країн ЄС у Люксембурзі 10 жовтня. Одночасно буде продовжено термін дії санкцій стосовно інших 192 білоруських керівників і чиновників, у тому числі самого Лукашенка.

Країни ЄС поки не можуть домовитися про введення економічних санкцій проти режиму Лукашенка, які дозволили б заморозити в ЄС майно підприємств, що фінансують білоруське керівництво. Німеччина готова підтримати такі заходи, проте цілий ряд інших країн ЄС виступає проти.

Євросоюз критикує придушення опозиції в Білорусі і вимагає від офіційного Мінська звільнити і реабілітувати всіх політв'язнів.

Раніше повідомлялося, британська юридична фірма McCue and Partners підготувала судовий позов проти президента Білорусі Лукашенка, звинувачуючи його в тортурах і захопленні заручників, у тому числі кандидатів на пост президента.

Зараз ви читаєте новину «ЄС розширить санкції проти режиму Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути