субота, 09 січня 2016 15:14

Ердоган нагадав Путіну про агресію в Україні

Ердоган нагадав Путіну про агресію в Україні
Фото: politrussia.com

Глава Туреччини Реджеп Ердоган різко розкритикував російську військову присутність в Сирії і нагадав Москві про вторгнення в Грузію і Україну.

За його словами, аргумент Москви про запрошення сирійської влади є слабким, оскільки уряд режиму Башара Асада більше не легітимний, передає "Грузія-онлайн".

"Росія каже, що їх туди покликав сирійський уряд. Але ж нинішній уряд Сирії не легітимний", - заявив Ердоган.

Як зазначив президент Туреччини, насправді агресія Кремля не залежить від "запрошень".

"Вони кажуть: "ООН вважає нас легітимними". Може вважати, але ви не зобов'язані прибувати в будь-яке місце, куди покличуть. Для чого ви колись вторглися в Грузію? Вторглися, тому що вас покликали? Що вам треба було в Грузії? В Україну ви вторглися, тому що вас покликали? Навіщо ви вторглися в Україну?", - звернувся він до російської влади.

Також Ердоган заявив, що Росія не бореться в Сирії проти терористів Ісламської держави.

"Там вони бомблять поміркованих опозиціонерів, а також наших туркменських співвітчизників. Вчора я прийняв туркменів з Байирбуджака, всі вони кажуть, що їх села бомблять. На жаль, ситуація така. Проте вони (влада РФ) намагаються обдурити весь світ за допомогою серйозно організованої дезінформації", - підкреслив президент Туреччини.

Нагадаємо, відносини між Росією і Туреччиною погіршилися після того, як за порушення повітряного простору турецькі ВПС збили на кордоні з Сирією російський бомбардувальник. Після інциденту президент РФ Володимир Путін підписав указ про введення санкцій проти Туреччини. Між країнами також скасували безвізовий режим.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган нагадав Путіну про агресію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути