понеділок, 07 травня 2012 22:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Експертиза синців Тимошенко сфальсифікована - ГПУ

Експертиза синців Тимошенко сфальсифікована - ГПУ
Юлія Тимошенко Фото: wek.com.ua

В ході перевірки заяви уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової виявлено, що експертні висновки щодо тілесних ушкоджень екс-прем'єра Юлії Тимошенко сфальсифіковані. Про це під час брифінгу повідомив виконуючий обов'язки прокурора міста Києва Сергій Софієв, передає прес-служба прокуратури Києва.

"Під час цієї перевірки ми з'ясовуємо всі обставини... відносно так званого "експертного висновку", - сказав Софієв, зазначивши, що цей висновок був виготовлений працівниками секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, і свої пояснення з цього приводу надали працівники секретаріату омбудсмена. - У своїх поясненнях вони привели такі факти, згідно яких ми можемо зробити висновок, що цей документ сфальсифікований. Тобто він не відповідає вимогам законодавства і окрім цього судмедексперти робили цей висновок під впливом, як Ніни Карпачової, так і посадових осіб, які працюють в цьому закладі".

Софієв додав, що прокуратура міста звернулася до фахівців в галузі судово-медичної експертизи, за допомогою яких було вирішено питання щодо фахового підходу до цього висновку і отримала від них відповідні роз'яснення.

"Вони нам у своїх поясненнях зазначили, що документ про тілесні ушкодження з яким вони ознайомились та фотографіями, на підставі яких зроблено експертний висновок, не є самостійними об'єктами судмедекспертизи і лише на їх підставі не можна робити висновок та судити про характер змін на тілі людини", - значив він.

Софієв пояснив, що даний документ може бути віднесений до особистої думки приватних осіб, оскільки складений без дотримання вимог чинного законодавства.

За словами виконувача обов'язків прокурора міста, Карпачова наполягала на тому, щоб експерти вийшли за рамки своїх повноважень задля розширення границь тілесних ушкоджень, а синці перевели в розряд гематом.

"Окрім цього, в такому випадку, Карпачова ввела в оману не тільки українське суспільство, але й міжнародну спільноту, і це ми бачимо у тих документах, які надійшли до дипломатичних представництв та посольств", - заявив Софієв.

Він підкреслив, що співробітники прокуратури ніяких обшуків в приміщенні омбудсмена не проводили. Софієв пояснив, що виключно тільки на підставі фотографій скласти експертний висновок неможливо. На даний момент перевірка триває.

Зараз ви читаєте новину «Експертиза синців Тимошенко сфальсифікована - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути