вівторок, 01 грудня 2015 15:35

Експерт розповів, з якими завданнями Байден їде в Україну

Експерт розповів, з якими завданнями Байден їде в Україну
фото: gomin.com.ua

Робочий візит віце-президента США Джозефа Байдена має вирішити в Україні кілька ключових питань. Серед них — відставка генпрокурора. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив дипломат Богдан Яременко.

"Сполучені Штати Америки вимагали замінити генерального прокурора. Можливо, це питання зараз стоїть перед українською владою, і вона має його вирішити до приїзду Байдена", - сказав він.

Також експерт зазначив, що крім кадрових ротацій в Генпрокуратурі, США потрібно, щоб Україна провела внутрішні реформи.

"Щоб ми були здатні управляти своєю економікою, вирішувати соціальні проблеми, боролись із корупцією. Попри те, що українська влада намагається імітувати якісь рухи, нічого не відбувається. Цього абсолютно не достатньо. Тому буде спільний меседж, що Україна повинна робити більше. Відмінність США у тому, що вони завжди мають окрім батога, ще й пряник. Пряники будуть у вигляді програм допомоги, кредитів. Або фінансування проектів некредитного характеру. Що це саме буде, важко сказати, бо не відомо, які пріоритети ставить українська влада у відносинах зі США. Питання в тому, скільки готові будуть дати американці", - зауважив Яременко.

Щодо зовнішньої політики, дипломат вважає, що вище керівництво разом із Байденом вирішуватимуть, що робити далі з Мінськими домовленостями.

"Строк виконання Мінських домовленостей спливає 31 грудня. Треба досягати нових. Якщо продовжувати їх, то яким чином, за рахунок чого? Америка хоче, щоб Україна не робила різких рухів на фронті, які би призвели до ескалації. Й не загострювати відносини з Росією. Як компенсацію даватимуть додаткові засоби оборони", - додав він.

Нагадаємо, на 7 грудня планується робочий візит в Україну віце-президента США Джозефа Байдена. Про це повідомляють американські ЗМІ. Передбачається, що Байден проведе переговори з українським керівництвом і представниками громадськості. Темами цих переговорів можуть стати кадрові перестановки у владі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, з якими завданнями Байден їде в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути