середа, 10 квітня 2013 09:22

Експерт розповів про шанси Луценка стати мером Києва

Експерт розповів про шанси Луценка стати мером Києва
Юрій Луценко. Фото: tsn.ua

Віце-президент Центру політичних технологій Георгій Чижов вважає, що не можна виключати варіант, що звільнений екс-міністр Юрій Луценко стане мером Києва, однак у нього занадто великий антирейтинг.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Не можна виключати цей варіант, але думаю, що Луценко як єдиний кандидат від опозиційних сил набагато слабший, ніж той же Віталій Кличко. Тому що він занадто суперечлива фігура, і у нього занадто великий антирейтинг".

Однак, політолог підкреслив, що за підтримки всіх опозиційних сил, у нього є шанс стати мером. "Якщо ж опозиція вирішить висунути його, і всі три опозиційні сили його будуть підтримувати, тоді він має всі шанси перемогти кандидатів від влади", - підкреслив віце-президент Центру політичних технологій.

Лутковська каже, що не отримувала скарг від Павліченків про катування

Говорячи про те, наскільки він буде хорошим мером для киян Луценко, він заявив, що зараз це не настільки важливо, оскільки фігура мера - "декоративна": "Зараз ситуація дуже дивна. Фактичні всі господарські повноваження в руках глави КМДА. Мер Києва - фігура декоративна, чисто політична. Якщо мером Києва стане опозиціонер, то влада, звичайно, спробує на нього покласти комунальні проблеми, але в реальності він не має жодних важелів влади. Там цікавіше фігура мера в аспекті масових акцій, і тому подібне. Тому їм все одно не дадуть повноважень".

Екс-глава МВС Юрій Луценко заявив, що не збирається найближчим часом ставати народним депутатом, проте сказав, що подумає про місце Олександра Попова, хоча зазначив, що "сьогодні політика з порятунку Києва знову ж пов'язана не з виборами мера Києва".

Як відомо, депутат Верховної Ради Олег Канівець готовий скласти свій депутатський мандат для надання можливості Юрію Луценку бути обраним депутатом замість нього по округу № 126 у Львівській області.

Луценко створить рух спільно з трьома польовими командирами Майдану

Нагадаємо, 7 квітня президент Янукович помилував ряд засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та екс-міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук.

Згідно з процедурою, про помилування повинен просити сам засуджений, однак Луценко відмовився це робити. Луценко залишається судимим, тому його захист буде домагатися скасування відповідних судових рішень Печерського райсуду.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про шанси Луценка стати мером Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути