четвер, 26 листопада 2015 07:00

Експерт розповів, чого чекати від утворення "ширки"

Експерт розповів, чого чекати від утворення "ширки"
фото: naiu.org.ua

З "Блоку Петра Порошенка" можуть піти народні депутати. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"У фракції можуть виникнути серйозні розбіжності. Наприклад тема "ширки". Кажуть, партія президента веде перемовини про нову коаліцію з колишніми "регіоналами" - "Опозиційним блоком" та групами "Відродження" і "Воля народу". Це даватиме додаткові підстави для розгортання конфлікту всередині фракції. Можливо, стане приводом для остаточного виходу з неї "просунутої" групи депутатів", - зазначив він.

На його думку, створення з 15 нардепів внутрішньофракційного об'єднання "Антикорупційна платформа" - перший сигнал.

"Передумови для конфлікту в БПП були закладені ще в момент формування виборчого списку. Крім прагматичної частини туди, як прикраса, потрапила невелика група представників громадянського суспільства. Тому було питанням часу, коли останні ввійдуть в жорстке протистояння з прагматичною частиною фракції, яка прийшла просувати свої інтереси. Ці 15 людей — це перша куля. Якщо побачимо резонансні викриття, звинувачення, до них можуть приєднатися ще депутати. Можуть залишити фракцію", - додав Басараб.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді оголосили про створення об'єднання "Антикорупційна платформа" всередині фракції БПП. Тимчасовими її керівниками будуть Мустафа Найєм та Віктор Чумак.

Цьому передував скандал на понеділковому засіданні фракції. Звинувачували один одного в корупції. Так Віктор Чумак заявив, що у них "не фракція, а мафіозний клан". Депутат Ольга Богомолець звинуватила заступника керівника фракції Олександра Третьякова, що той заробляє на тендерах у фармацевтичній галузі. Натомість Третьяков звинуватив Богомолець у просуванні російських виробників в Україні. Він також заявив, що член їхньої фракції Сергій Березенко ділить голів обласних рад "на колінці", бо БПП – "це не партія, а проект".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чого чекати від утворення "ширки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути