пʼятниця, 05 лютого 2016 13:34

Експерт пояснив, чому міністри не пішли у відставку

Експерт пояснив, чому міністри не пішли у відставку

Після політичного скандалу навколо гучних відставок уряд, президент і коаліція вийшли в цивілізовані рамки. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи повернення в уряд міністрів Олексія Павленка, Олександра Квіташвілі, Юрія Стеця та Андрія Пивоварського.

"Зараз усіма керують емоції. Це викликає занепокоєність міжнародної спільноти. Бо збоку це виглядає незрозуміло й негарно. На Заході побоюються небезпеки популізму. Що це просто змете уряд і ті реформи, які почалися. Після політичного скандалу навколо гучних відставок уряд, президент і коаліція нарешті вийшли в цивілізовані рамки. Зараз коаліція відмотала назад. І міністри знайшли в собі мужність повернутися, щоб відзвітувати разом з усім урядом", - сказав Таран.

Політолог прогнозує, що в середині лютого, після звіту уряду, знову постане питання переформатування коаліції.

"Тоді буде необхідно більш зважено ухвалювати рішення щодо кадрового оновлення урядового складу. Найосновніше, щоб усі без винятку фракції, які формували уряд, взяли на себе колективну відповідальність за його діяльність. Треба припинити бардак, який лягає негативом на всіх урядовців", - зауважив він.

Таран додав, що зараз "критично важливим є не дефіцит кадрів в уряді, програм, а дефіцит відповідальності політиків".

Нагадаємо, вчора прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що уряд працюватиме єдиною командою і готує план дій на наступні 12 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому міністри не пішли у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути