понеділок, 23 вересня 2013 18:55

Експерт: Янукович вичікує, коли можна буде дістати "козир" - звільнення Тимошенко

Експерт: Янукович вичікує, коли можна буде дістати "козир" - звільнення Тимошенко
Артем Біденко Фото: trust.ua

Рішення щодо ув'язнення прем'єр-міністра Юлію Тимошенко навряд чи з'явиться раніше листопада. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт з політичних комунікацій Артем Біденко.

"Тимошенко є козирем України у політичній грі між ЄС і президентом Віктором Януковичем. Це вже не персональна особистісна помста. І влада хоче його якомога довше зберегти у себе в руках. Тому на якісь рішення будуть виходити тоді, коли це буде найбільш вигідно Януковичу. Він вичікує найбільш сприятливої ситуації. Можливо, ближче до вільнюського саміту ЄС у листопаді", - припускає експерт.

Він зазначив, що умовою для підписання Україною Угоди про асоціації з ЄС є не просто звільнення Тимошенко, а справедливе судочинство.

"І справа Тимошенко є лише ілюстрацією вибіркового судочинства. Я впевнений, що не можна однозначно сказати: Тимошенко звільнили, а Україна одразу ж отримала угоду. Однозначно справа Тимошенко є певним взірцем того, як діє законодавство всередині країни", - сказав Біденко.

Він наголосив, що під "вирішенням справи Тимошенко" Європа може мати на увазі і перегляд її справи, і зміну умов утримання.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Янукович вичікує, коли можна буде дістати "козир" - звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути