середа, 07 березня 2012 12:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Дві третини українців вважають, що Тимошенко посадили через політику - опитування

Дві третини українців вважають, що Тимошенко посадили через політику - опитування

Ув'язнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко викликало увагу широкого загалу не лише в Україні але і за межами нашої держави.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та опитування у РФ Левада-Центру.

Так, лише 11% опитаних громадян України не мають певної думки з цього приводу.

Найбільша частка опитаних - 39% - вважає, що Тимошенко опинилась в тюрмі саме через її політичну діяльність, 26% вважають, що вона ув'язнена за кримінальні злочини, 25% респондентів вважають, що ув'язнення екс-прем'єра спричинене і її політичною діяльністю, і кримінальною.

Таким чином, майже дві третини опитаних - 64% - не виключають політичних причин в ув'язненні Тимошенко, й, одночасно, близько половини виборців - 51% - не виключають наявності в цьому кримінальних причин.

У КМІС зазначили, що простежується явна диференціація у ставленні до причин ув'язнення колишнього прем'єр-міністра залежно від регіону та від політичних уподобань виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз: Угоди про асоціацію не буде, допоки Тимошенко у в'язниці

Так, у Західному та Центральному регіонах значно більше тих, хто вважає, що Тимошенко ув'язнена саме за політичну діяльність, ніж тих, хто вважає, що вона ув'язнена за кримінальні злочини: у Західному регіоні – 51% проти 9%, а у Центральному – 52% проти 14%.

У Південному та Східному регіонах, навпаки, помітно більше тих, хто вважає, що Тимошенко ув'язнена саме за кримінальні злочини, ніж тих, хто вважає, що вона ув'язнена за політичну діяльність: на Півдні – 40% проти 25%, а у Східному регіоні – 42% проти 24%.

Найбільше виборців, які вважають, що Тимошенко ув'язнено за кримінальні злочини, серед прихильників Партії регіонів (59%) та Комуністичної партії (48%).

Абсолютна більшість прихильників Блоку Юлії Тимошенко (83%) та переважна більшість прихильників "Фронту змін" (53%) вважають, що причиною ув'язнення Тимошенко є її політична діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну вигідно, щоб Тимошенко сиділа - Фесенко

За даними Левада Центру, в серпні 2011 року серед мешканців Росії було вдвічі більше тих, котрі підтримують ув'язнення Тимошенко, ніж тих, котрі негативно ставляться до цього факту - 40% проти 20%; усі інші не змогли визначитися зі своїм ставленням до ув'язнення Тимошенко.

КМІС протягом 10-19 лютого 2012 року методом інтерв'ю опитав 2029 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві.

Дослідження Левада-Центру, що репрезентативне для дорослого населення Росії, проводилося серпні 2011 року. Опитано 1600 респондентів віком від 18 років, у 127 населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Дві третини українців вважають, що Тимошенко посадили через політику - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути