субота, 30 листопада 2013 03:49

Донецький Євромайдан створив власний прапор та поїхав до Києва
21

Фото: Фото: Тетяна Заровна

В п'ятницю увечері на донецькому євромайдані зібралося більше 200 чоловік. Учасники акції протесту окрім національного гімну виконали гімн Євросоюзу. Потім координатори представили присутнім виготовлений на пожертвування прапор донецького євромайдану. За пропозицією більшості прийняли рішення їхати в Київ.

Донеччани оголосили, що 1 грудня  візьмуть участь в народному віче на Майдані Незалежности, який обіцяють організатори столичного Євромайдану.

Так само на донецькому євромайдані вирішили припинити нічні чергування, які проходили тут, починаючи з минулої неділі. На завтра обіцяли провести біля пам'ятника Тарасу Шевченку чергову протестну акцію і прийняти рішення про нові формати протесту.

Промовці виражали розчарування підсумками саміту у Вільнюсі. Багато хто закликав продовжувати акцію протесту до відставки уряду. Інші пропонували підписувати петицію Білого Дому, щоб покарати президента за відмову від євроінтеграції, вимагали імпічменту. Говорили, що протест повинен вирости в політичний.

Серед учасників був і Володимир Мокрий - професор Ягеллонського університету (Краків), лідер українського громадського руху, який звернувся до присутніх із словами підтримки.

Учасники зачитали звернення львівського євромайдану. Скандували: "Слава Україні! Героям слава!", "Україна - це Європа", "Банду геть!".

- Я вам пропоную вивчати Угоду і розповідати про неї людям. Для виконання умов цієї Угоди чиновникам довелося б докладати зусиль, тому я зв'язую відмову з тим, що наші чиновники не хочуть працювати. Їм стало б важче красти, довелося б давати звіт - а це те, до чого вони не звикли. У нас влада не несе відповідальності ні за слова, ні за вчинки - і тому зібралися євромайдани. Завдяки Угоді пересічний українець мав би можливість відчути себе повноцінним громадянином. Але для цього повинне виникнути бажання не продати себе подорже, а стати європейцями по суті.

- Вихід, який був у Вільнюсі, - кращий. Нам було б соромно, якби цього злодія пустили в Європу, а тепер ми знаємо, що танцями не можна нічого виправити, - сказав учасник мітингу Сергій Фурманюк.

Варто відмітити, що євромайдан для Донецька явище абсолютно нове. Він виник стихійно - з обговорення в соціальних мережах. Притягнув значну кількість громадян, які не є актівистами, постійними участниками мітингів та членами партій.

Зараз ви читаєте новину «Донецький Євромайдан створив власний прапор та поїхав до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути