субота, 30 листопада 2013 00:44

Після "От вінта" тернопільський Євромайдан поїхав до Києва

Після "От вінта" тернопільський Євромайдан поїхав до Києва
Фото: argumentua.com

Сьогодні на Театральній площі у Тернополі не залишилося жодного намета. Після того, як стало відомо про непідписання угоди у Вільнюсі, наметове містечко згорнули. Натомість оголосили про мобілізацію усіх охочих на Євромайдан до Києва.

Як розповів Gazeta.ua молодіжний мер Тернополя Любомир Шимків, від ідеї доправляти мітингувальників до столиці автобусами відмовилися.

"Можна сказати, що тернопільський Євромайдан переїхав до Києва. Люди досі зголошуються, уже є багато охочих. Але автобусами їх доправляти не будемо. Ніхто із перевізників не хоче братися за такий довіз. Купуємо квитки на потяги. Крім того, просимо добиратися і власним транспортом. Будемо компенсовувати витрати на бензин, якщо люди звертатимуться. За тиждень страйків вдалося зібрати близько 20 тисяч гривень", - сказав Шимків.

Наметове містечко, за його словами, тепер трансформується у громадський рух і пропагуватиме європейські цінності.

Любомир Шимків переконаний, що за час свого існування тернопільський Євромайдан приніс багато користі.

"Євромайдан у Тернополі показав, що студенти є мобілізаційно сильнішими за політиків. Молодь може самоорганізуватися, вести за собою велику кількість людей. В той же час як за політиками ні від опозиції, ні від влади молодь іти не хоче. Нам вдалося створити сильну команду, яка зможе проявитися і на всеукраїнському рівні. Посилилися і зв'язки між університетами, студенти стали більш згуртованими. Хоч наметове містечко і припинило існування, при університетах продовжуватимуть діяти страйкові комітети. Таким чином можна буде швидко реагувати на події".

На останньому концерті страйкарів розважав відомий гурт "От вінта".

Зараз ви читаєте новину «Після "От вінта" тернопільський Євромайдан поїхав до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути