четвер, 28 листопада 2013 18:34

"Жоден інший сценарій неприйнятний для України" – голови райрад звернулися до Януковича

"Жоден інший сценарій неприйнятний для України" – голови райрад звернулися до Януковича
Фото: rivne1.tv

Сьогодні на Театральному майдані у Тернополі зібралося уже близько десяти тисяч студентів. Та мітингували не тільки вони. До акції протесту на місцевому Євромайдані доєдналися депутати із органів місцевого самоврядування з усієї області.

Загальний збір депутатів на площі оголосив голова Тернопільської облради Василь Хомінець.

"Ми, обранці народу, маємо бути поруч із громадою та висловити власну позицію щодо подій, які зараз відбуваються в Україні. Закликаю усіх депутатів, незалежно від політичної приналежності, виконати свій громадянський обов'язок та не залишатися осторонь важливого історичного моменту у житті нашої держави, а отже і кожного села, селища, містечка чи райцентру", - переконував у своєму зверненні очільник облради.

Попри шквальний вітер і холоднечу, на майдані з'явилися понад сто депутатів з усієї області. Вони одноголосно прийняли резолюцію. У ній закликали відправити уряд у відставку за зраду національних інтересів та домагатися імпічменту президента, якщо не буде підписано угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі.

Варто зазначити, що на Театральному майдані уже приймали схожу резолюцію. Це було у неділю, 24 листопада. Тоді відбувалося віче "За Європейську Україну". А передував йому також збір депутатів. От тільки міських – просто неба відбувалася сесія міської ради із єдиним питанням про незмінність євроінтеграційного курсу. Ще одна відмінність двох зібрань депутатів -- цього разу обійшлося без партійної символіки. Тож сьогодні на Театральній площі майоріли тільки два види прапорів – державний та ЄС. Мітингувальники тримали їх у руках, в'язали поверх курток і навіть малювали на щоках.

Та сьогоднішня резолюція – не єдиний документ, прийнятий у Тернополі з ініціативи облради. Своє звернення під час зустрічі з Василем Хомінцем оприлюднила і обласна асоціація "Рада Тернопільщини". Голови райрад звернулися до президента, голів уряду і парламенту.

"На Самміті Східного партнерства у Вільнюсі угода має бути підписана. Жоден інший сценарій неприйнятний для України та її народу. Доля 46-мільйонного народу зараз у ваших руках", -- йдеться у їхньому зверненні.

Зараз ви читаєте новину «"Жоден інший сценарій неприйнятний для України" – голови райрад звернулися до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути