пʼятниця, 11 травня 2012 11:32

До виборів влада буде робити все, щоб стримати ціни і гривню - експерт

До виборів влада буде робити все, щоб стримати ціни і гривню - експерт
Павло Розенко впевнений - влада готова принести будь-які жертви. Фото: economic-ua.com

До виборів влада буде все робити, щоб стримати ціни та гривню.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів провідний експерт Центру Разумкова Павло Розенко, коментуючи заяву члена Ради Нацбанку Юрія Полунєєва про можливість поступової девальвації гривні.

"Це вже не перше повідомлення про можливе послаблення гривні. Ще раніше члени правління Національного банку про це заявляли. Це був Валерій Геєць, який казав, що не варто боятися, буде послаблення 10%. Сьогодні складаються такі об'єктивні економічні обставини, що українцям доведеться пережити чергове послаблення гривні. Основний фактор послаблення - не зовсім виважена і ефективна економічна політика, яку проводить уряд останній рік-півтора", - наголосив він.

На думку експерта, основними факторами можливого послаблення гривні стануть як раз соціальні ініціативи президента, які були оголошені 7 березня. Це ініціативи, які перед виборами пропонують широкомасштабну програму соціального благоденства всіх верст населення:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти попередили: курс гривні плавно повзе вниз

"Правда жодного фінансового ресурсу для здійснення цієї програми немає. Сьогодні очевидно, що єдиним ресурсом для виконання цих популістких, соціальних ініціатив є якраз друк і випуск на ринок України економічно не підкріпленою гривневої маси. Наслідком цього буде підвищення цін та значне розкручування інфляції в України".

Розенко вважає, що до часу виборчої компанії боятися нічого не варто. Влада буде все робити, щоб стримати ціни та гривню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряду і Нацбанку буде складно підтримувати валютні резерви - експерт

"Будуть приноситися будь-які жертви. Навіть до того, що буде повністю вичерпано золото-валютний запас Нацбанку України для підтримки гривні. Мета - щоб до дня виборів утримати будь-якою ціною ситуацію, щоб українці прийшли і проголосували за стабільну і правильну владу. Після виборів у листопаді-грудні ми побачимо і реальний курс гривні, і реальні ціни на товари й послуги в крамницях", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «До виборів влада буде робити все, щоб стримати ціни і гривню - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути