четвер, 15 березня 2012 15:15

Імовірність дефолту України різко зросла - Markit

Імовірність дефолту України різко зросла - Markit

Вартість страхування боргу України від реструктуризації та дефолту (CDS) виросла на 30 базових пунктів - до 780 б.п., згідно з даними Markit.

Вчора CDS торгувалися на рівні 750 б.п., а сьогодні, після заяви першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Вадима Копилова про проведення переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про реструктуризацію боргу на $3 млрд, підвищилися до 780 б.п.

З початку року вартість страхування боргу знизилася на 11,60%, однак у річному вимірі зростання все одно залишається значним - на 61,36%, з 464 б.п. на 15 березня 2011 року. Максимального значення CDS досягав 11 жовтня минулого року - 988 б.п.

Найбільш різкий стрибок котирування CDS здійснили у вересні минулого року. За місяць показник зріс з 537 до 890 б.п. - на 353 пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ запевнили, що ніякої інфляції через "покращення" від Януковича не буде

Варто зазначити, що вартість страхування боргу України не найвища. Наприклад, у Португалії вона становить 1297 б.п. У Аргентини показник схожий з українським - 753 б.п.

Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg повідомляло, що спроби України домовитися про зниження ціни на імпорт російського газу настільки схвилювали інвесторів, що кредитні ризики країни вперше за два роки перевищили аргентинські, а країні може загрожувати дефолт.

Зараз ви читаєте новину «Імовірність дефолту України різко зросла - Markit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути