пʼятниця, 24 лютого 2012 09:14

Європа впаде у рецесію вже у першому кварталі цього року - Єврокомісія

Європа впаде у рецесію вже у першому кварталі цього року - Єврокомісія

Європейська комісія очікує, що економіка Європейського союзу знову впаде в рецесію в першому кварталі поточного року.

Однак, на відміну від попередніх прогнозів, ВВП за підсумками 2012 року має скоротитися в цілому.

Крім загальноєвропейських оцінок суттєво погіршені економічні прогнози для Італії, Іспанії і Греції - найбільш проблемних країн ЄС з погляду держборгу і бюджетної консолідації.

Передбачається, що ВВП 17 країн єврозони скоротиться в першому кварталі і в 2012 році в цілому на 0,3%, а економіка 27 країн Євросоюзу продемонструє за рік нульову зміну. У листопаді минулого року Єврокомісія прогнозувала на 2012 рік зростання ВВП єврозони на 0,5%, а ЄС - на 0,6%.

ВВП Італії, ймовірно, знизиться на 1,3% за рік, тоді як раніше очікувалося зростання на 0,1%. Іспанська економіка, як очікує Єврокомісія, втратить у цьому році 1% в порівнянні з очікуваними в листопаді зростанням на 0,7%. Прогноз скорочення грецького ВВП переглянутий з 2,8% до 4,3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції - Bloomberg

Раніше в п'ятницю грецький парламент схвалив реструктуризацію держборгу, зробивши ще один крок до отримання другого траншу європейського кредиту в розмірі € 130 млрд.

Тим часом Німеччина, за даними Єврокомісії, збереже роль "локомотива" єврозони: після тимчасового спаду на початку року в цілому за 2012 німецький ВВП зросте на 0,6% завдяки сильному внутрішньому попиту і стабільності ринку праці. Високі темпи зростання економіки будуть спостерігатися в Латвії, Литві та Польщі. У той же час оцінка зростання ВВП Франції знижена з 0,6% до 0,4%.

Зараз ви читаєте новину «Європа впаде у рецесію вже у першому кварталі цього року - Єврокомісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути