неділя, 05 січня 2014 13:30

До літа Азарова виженуть — політолог

До літа Азарова виженуть — політолог
фото: lenta-ua.net

2014 року влада старатиметься маневрувати, шукатиме способів зменшити градус масового протесту і не здати своїх позицій. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Однак проблема в тому, що без реальних поступок суспільство не заспокоїш. Можна домовитися з опозицією, але не рахуватися з вимогами мільйонів не вдасться", - зазначив він.

За словами Небоженка, 2014 рік відрізнятиметься від 2004-го.

"Тоді проти помаранчевого Майдану виступила майже вся Східна Україна. Вважали, що одна частина країни забрала владу в іншої. Зараз Схід політично вайлуватий. Протестний потенціал зростає у центральних і західних областях, а в східних не відчувається збільшення підтримки владі. Вони не дуже "за" Майдан, але й не дуже "проти", - зазначив експерт.

На його думку, 2014 року варто очікувати змін в уряді.

"Влада відмовилася від євроінтеграції та пішла на зближення з Росією. Тепер їй треба ввімкнути задній хід — бодай на словах. Щоб і далі не видаватися очевидними зрадниками. Замість Кабміну Азарова побачимо людей, які говоритимуть: "Ми далеко зайшли в дружбі з Москвою, зараз повинні повернутися обличчям до Заходу". До літа Миколу Яновича відправлять у відставку й повісять на нього всі негативи діяльності "уряду професіоналів" із 2010 року", - наголосив Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «До літа Азарова виженуть — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути