середа, 22 жовтня 2014 06:50

Спецтема: Парламентські вибори

Для виборів 26 жовтня вже надрукували 68,7 млн ​​бюлетенів - ЦВК

Для виборів 26 жовтня вже надрукували 68,7 млн ​​бюлетенів - ЦВК
Фото: tsn.ua

Кількість надрукованих виборчих бюлетенів для голосування на позачергових парламентських виборах 26 жовтня відповідає вимогам чинного закону "Про вибори народних депутатів України". Про це йдеться в заяві відділу зв'язків зі ЗМІ Секретаріату Центральної виборчої комісії, опублікованому у вівторок.

Відповідно до закону, для кожної виборчої дільниці бюлетені виготовляються у кількості на 0,5% більше кількості виборців на відповідній виборчій дільниці, з можливим відхиленням з урахуванням кратності в межах поліграфічного листа при їх виготовленні.

Як наголошується в повідомленні, станом на 26 вересня 2014 року, згідно з даними Державного реєстру виборців, кількість виборців з виборчою адресою в Україні (без урахування Автономної Республіки Крим та м.Севастополь) склало 34044311 особи. Виходячи з цього, ЦВК замовила для голосування в загальнодержавному виборчому окрузі 34558672 виборчих бюлетеня, а для голосування в одномандатних виборчих округах - 34141856 бюлетенів. Різниця пов'язана з тим, що 467 584 бюлетеня для багатомандатного виборчого округу надруковані для 112 закордонних виборчих дільниць, де голосування в одномандатних виборчих округах не здійснюється; решта різниця пояснюється різною кратністю розміщення виборчих бюлетенів на поліграфічних аркушах.

Зараз ви читаєте новину «Для виборів 26 жовтня вже надрукували 68,7 млн ​​бюлетенів - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути