середа, 27 червня 2012 14:16

Держкомстат: українці почали більше купувати автівки і одяг - середня зарплата майже 3 тисячі

Держкомстат: українці почали більше купувати автівки і одяг - середня зарплата майже 3 тисячі
Олександр Осауленко каже, що рівень життя помітно покращився. Фото: ukurier.gov.ua

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного українського працівника за січень-травень 2012 року становила 2880 гривень.

Про це під час брифінгу у Кабінеті міністрів повідомив  голова державної служби статистики Олександр Осауленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров натякнув, що "покращення" відкладається ще на 20 років

"Це в 2, 6 рази вище рівня мінімальної заробітної плати. У травні 2012 року номінальна заробітна плата становила 3015 гривень. Тобто порівняно з відповідним періодом 2011 року заробітна плата збільшилася на 17, 4 %", - сказав голова Держкомстату.

Він зазначив, що через зростання зарплатні зросли і обсяги продажу. Серед непродовольчих товарів більш за все купували автомобілі та автотовари, парфумерно-косметичні товари, комп'ютери, одяг та взуття. А серед продовольчих товарів, за словами Осауленка, найбільшим попитом за перші 5 місяців поточного року користувалися картопля, овочі, ягоди, виноград, горіхи, яйця, мінеральна вода, рибопродукти, молокопродукти, м'ясо та кондитерські вироби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президента вірять, що депутати підтримають податок на розкіш

"Якщо продажі авто, комп'ютерів та одягу зросли, то це про щось говорить. У кожного четвертого заробітна плата була вища за 3500 гривень", - зазначив Осауленко.

За його словами, кількість зареєстрованих безробітних на 1 червня 2012 року  склала 464,8 тисяч осіб, що на 4,4 тисячі менше відносно 1 травня минулого року та на 15, 4% менше порівняно з відповідною датою 2011 року.

"Рівень зареєстрованого безробіття і цілому по країні склав 1, 7% населення працездатного віку, або чверть усіх безробітних, визначених за методологією МОП", - наголосив голова Держкомстату.

Зараз ви читаєте новину «Держкомстат: українці почали більше купувати автівки і одяг - середня зарплата майже 3 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути