понеділок, 03 лютого 2014 14:31

Депутати, які не готові підтримати переформатування, завтра можуть змінити позицію - Палій

Депутати, які не готові підтримати переформатування, завтра можуть змінити позицію - Палій
Фото: Gazeta.ua

Політолог Олександр Палій прогнозує, що найближчим часом у парламенті оберуть нового спікера, країна повернеться до Конституції 2004-го року та буде переформатовано парламентську більшість.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Ймовірність змін є. Вони залежатимуть, по-перше, скільки "регіоналів" з особистою гідністю. По-друге, від того наскільки смертельно вони перелякані. По-третє, від зміни ситуації в країні і від розвитку економічної кризи. Якщо завтра це не вдасться, то найближчими днями. Навіть ті, які сьогодні не готові голосувати за переформатування і нову більшість, вже завтра можуть змінити свою позицію", - розповів політолог.

Експерт зауважив, що економічна криза дуже сильно тисне на режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батий ішов смугою, шириною 150 кілометрів - історик

"Депутати розумітимуть нову реальність в якій вони опинились. Розумітимуть, що режим повалено. Економічна криза дуже сильно тисне на режим. Тому що бюджет абсолютно недовиконаний. Тим більше економічного запасу режиму залишилось максимум на півтора місяці. Потім девальвація і дефолт. Навіть російські гроші, якби були виділені всі і негайно вони все одно не врятували від тієї економічної ситуації в якій перебуває режим. Російські гроші тільки трішки загальмують ситуацію. Від них частішають заяви, що вони віддають гроші невідомо куди, невідомо навіщо і ніякого толку немає, а все одно дні Януковича закінчені. Все грає проти Януковича. Росія не самогубця, щоб вступатися в таких умовах за Януковича військовою силою", - зауважив Палій.

Зазначимо, що опозиція підготувала проект конституційного акта про повернення до Конституції 2004-го року. За нього готова голосувати вже завтра. У той же час екс-міністр Юрій Луценко заявив, що опозиція має 230 підписів за зміну спікера парламенту Володимира Рибака. Опозиціонери мають голоси для переформатування парламентської більшості на базі опозиції і Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати, які не готові підтримати переформатування, завтра можуть змінити позицію - Палій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути