понеділок, 03 лютого 2014 09:51

Журналісти відшукали свідка вбивства Михайла Жизневського

Журналісти відшукали свідка вбивства Михайла Жизневського
Фото: tsn.ua

Активіст Євромайдану Михайло Жизневский отримав смертельне вогнепальне поранення на очах у свого друга Тараса Кобялка. Журналісти відшукали його в Українському домі.

За словами Кобялка, Жизневский з дерев'яним щитом під час відступу спецназівців і наступу мітингувальників став біля автобуса, щоб закрити дірку, щоб звідти не стріляли. Дерев'яний щит добре захищав від гумових куль. За словами свідка, раптово Жизневский впав на спину головою в напрямку Українського дому. На щиті, яким він захищався, є досить велика діра. Кобялко переконаний, що куля летіла з боку силовиків. "Я впевнений, що це вони. Вони просто злякалися, що мужні хлопці йдуть без нічого", - сказав він, повідомляє ТСН.

Щит журналістам не показали, запевнивши, що він поїхав разом з тілом Михайла в Білорусь. Але те, що в ньому є отвір - це ще один доказ, що куля летіла не з тилу. Якщо вірити свідченням лікаря Ігоря Ількина, який намагався реанімувати Жизневского, то постріл був зроблений з сектора, де нікого, крім спецназівців, бути не могло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що знайшовся свідок вбивства активіста Майдану Сергія Нігояна.

22 січня від вогнепальних поранень на вулиці Грушевського в Києві, крім 22-річного Сергія Нігояна з Дніпропетровської області, загинув громадянин Білорусі Михайло Жизневский. Обидва отримали вогнепальні поранення. Тоді ж був поранений Роман Сеник, який помер у лікарні 25 січня.

Всього ж з початку масових акцій протесту проти зриву євроінтеграції кількість потерпілих мирних громадян від дій силовиків обчислюється сотнями. Серед постраждалих - велика кількість журналістів. Тільки на Грушевського з 19 січня травми різного ступеня тяжкості отримали близько півсотні співробітників ЗМІ.

МВС заперечує застосування вогнепальної зброї бійцями Беркута на вулиці Грушевського. Депутат Батьківщини, генерал міліції Геннадій Москаль наполягає, що рушниці Форт 500, з яких беркутівці розстрілювали демонстрантів, медиків та журналістів, здатні стріляти картеччю. Москаль заявляє, що постріли, якими були вбиті активісти, прозвучали з боку силовиків.

Під час силового розгону протестувальників 1 грудня 2013-го на вулиці Банковій співробітниками міліції були побиті понад 40 журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти відшукали свідка вбивства Михайла Жизневського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути