понеділок, 30 березня 2015 11:49

Депутати вимагають допитати Фірташа, Льовочкіна та Хорошковського

Депутати вимагають допитати Фірташа, Льовочкіна та Хорошковського
УНІАН

Депутати "Народного фронту" просять генпрокурора Віктора Шокіна допитати Валерія Хорошковського, Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Відповідне звернення вони понесли до генпрокурора.

"Ми просимо генерального прокурора дати відповіді на питання, які цікавлять не тільки нас, як депутатів. Питання наступні. На якій підставі 2,5 мільярди доларів пан Фірташ витратив на придбання контрольного пакету акцій в 2013 році. Є інформація (поки не підтверджена), що це були гроші, видані за вказівкою Путіна, коли готувалося захоплення України. Йому потрібно було мати не тільки засоби масової інформації, що впливають зовні з Росії, але і внутрішні. Друге питання, на яких підставах місяць тому був здійснений продаж 29% пакету акцій громадського російського телебачення через якусь компанію, якийсь офшор. Може це офшор особисто Путіна. Тому, просимо допитати Хорошковського про обставини, як його змусили продати цей канал, пана Фірташа, де він взяв 2,5 мільярда доларів. Його знайти дуже просто. І пана Льовочкіна, колишнього голову Адміністрації президента Януковича. Звідки він, як державний службовець, який працював спочатку помічником Кучми, а потім помічником Януковича, володіє такого роду засобами для придбання багатомільйонних пакетів акцій", - сказав нардеп Антон Геращенко.

Він зазначив: "Нас цікавить питання, чи не на гроші Путіна у 2013 році за 2,5 мільярди доларів був куплений даний телеканал ("Інтер" - ред.) паном Хорошковським".

Геращенко додав, що до січня 2015 року 29% акцій "Інтера" належали "Першому каналу" російського телебачення.

 

Зараз ви читаєте новину «Депутати вимагають допитати Фірташа, Льовочкіна та Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути