четвер, 14 листопада 2013 12:52

Чорно-білої кампанії на перевиборах не буде — політолог

Чорно-білої кампанії на перевиборах не буде — політолог
Володимир Цибулько. Фото: www.epochtimes.com.ua

Зняття фіналістів минулої кампанії із виборів на проблемних округах покликане розслабити електорат.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Якби ті кандидати в Черкасах та Каневі (Валентина Жуковська та Богдан Губдський - ред.) знову брали участь у виборах, це була б чорно-біла кампанія. Прорахувати кількість людей було б дуже легко. А тепер виходить, що персони, яких опозиція звинуватила у фальсифікаціях, зриві виборів, не будуть балотуватися. Правда, ще не відомо, що буде на київському окрузі із Віктором Пилипишиним. Однак вже втрачається дзеркальна битва за мандат. Тому бачимо формування нового свіжого виборчого сюжету. Тут опозиція не матиме приводу для переведення кампанії в істеричний формат", - зауважив він.

За словами політолога, перевибори матимуть персоніфікований характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поразки Україні завдає не Росія, а Янукович

"У опозиціонерів першочерговим буде завдання просто мобілізувати своїх виборців. Бо можуть пограти за рахунок розслабленого електорату", - зазначив Цибулько.

Експерт пояснив, що Валентина Жуковська є представником певної фінансово-промислової групи, яка не має "істеричної потреби" у зайвому мандаті, бо має депутатське представництво.

"Тим більше, принципово конфігурація у парламенті не зміниться після виборів. Навіщо витрачати зайві кошти? А от для Порошенка висування Свинарчука у Черкасах є дуже симптоматичним. Бо він хоче за рахунок зміни регламенту  наростити депутатську групу, тому потрібні свої люди. Тим більше, в Черкасах немає міського голови. Не виключено, що в перспективі хочуть і тут поборотися", - пояснив політолог.

Нагадаємо, Валентина Жуковська, яка у 2012 році йшла по 194 округу, та Богдан Губський з 197-го, заявили про відмову балотуватися 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Чорно-білої кампанії на перевиборах не буде — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути