четвер, 04 липня 2013 05:43

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Члена "сім'ї" Захарченка не звільнять через події у Врадіївці — прогноз

Члена "сім'ї" Захарченка не звільнять через події у Врадіївці — прогноз
Віталій Захарченко. Фото: mvs.gov.ua

Нинішня влада на чолі із Партією регіонів та президентом Віктором Януковичем остаточно розвіяла ілюзію про те, що на неї можна покластись. І продовження перебування Віталія Захарченка на посаді міністра МВС цьому є підтвердження.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив професор політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань, коментуючи події навколо зґвалтування жінки, яке вчинили міліціонери смт. Врадіївка, та штурму міліцейського райвідділу.

"На жаль, ми бачимо, що те, що відбувається зараз – це, фактично, симбіоз між владою, силовиками і криміналітетом. Але так безкінечно тривати не може. Люди просто в розпачі. Дійсно, нинішня влада розвіяла ілюзію, що можна покладатися на владу", - наголосив Гарань.

Згідно його прогнозу, Захарченко й надалі залишиться на посаді очільника МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко про відставку через врадіївських міліціонерів навіть не думає

"Адже він є членом команди, розглядається як член "сім'ї", як людина "сім'ї". Мені здається, що, на жаль, у нинішній політичній системі, дійсно, керуються насамперед приналежністю до того чи іншого клану, у цьому випадку – до "сім'ї", яка перетворилася на такий фактичний центр у державі, і яка взяла під контроль усі основні силові і фінансові потоки", - зазначив експерт.

"Думаю, що це відбувається не в повністю законний спосіб, і при підборі кадрів ми чітко бачимо принцип лояльності, а не професіоналізму. Але якщо "сім'я" владу взяла, то вона несе всю повноту відповідальності за те, що відбувається в країні", - підсумував Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Члена "сім'ї" Захарченка не звільнять через події у Врадіївці — прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути