середа, 03 липня 2013 23:52

У "Свободі" підрахували, що довіра суспільства до міліції дорівнює нулю

У "Свободі" підрахували, що довіра суспільства до міліції дорівнює нулю
Андрій Іллєнко. Фото: ua.golos.ua

Народний депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Іллєнко переконаний, що після брутального скандалу з міліціонерами-ґвалтівниками у смт. Врадіївка на Миколаївщині міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко має піти у відставку.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Перш за все, я хотів би сказати, що це не перший подібний випадок. У нас випадків, коли саме співробітники правоохоронних органів влаштовували аварії зі смертельними наслідками для багатьох людей, будучи в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, або влаштовували різні терори та безчинства проти місцевих мешканців, дуже багато", - зазначив Іллєнко.

За його словами, у таких вчинках силовиків простежується певна система, яка негативно відображається на їхньому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новопризначений головний міліціонер у Врадіївці почав свою роботу з брехні

"Якщо ми подивимося результати авторитетних соціологічних опитувань, то довіра до міліції серед українців становить 1%. Це якщо взяти всіх міліціонерів і членів їхніх родин, то це становитиме більш, ніж 1%", - уточнив "свободівець".

Він наголосив, що така цифра насправді свідчить про нульовий рівень довіри до правоохоронних органів, що є ознакою деградації держави як такої.

"На сьогоднішній день це має бути відповідальність міністра. Безумовно, має бути його відставка. Тому що це зробили не просто злочинці, це зробили офіцери міліції", - заявив Іллєнко.

Водночас, на переконання нардепа, міліціонери-ґвалтівники не понесли б жодної відповідальності, якби у цей процес не втрутилася громадськість, і якби у Врадіївці не відбувся народний бунт і "не розгромили райвідділок".

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" підрахували, що довіра суспільства до міліції дорівнює нулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути