середа, 03 липня 2013 13:25

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Захарченко про відставку через врадіївських міліціонерів навіть не думає

Захарченко про відставку через врадіївських міліціонерів навіть не думає
Міністр Віталій Захарченко. Фото: donetskie.com

Міністр МВС Віталій Захарченко не піде у відставку через міліціонерів-ґвалтівників з Врадіївки, де напередодні сотні обурених громадян штурмували будівлю райвідділу. Замість цього глава відомства пообіцяв об'єктивне розслідування гучної справи.

За його словами, одна з причин події - безвідповідальне ставлення низки керівників правоохоронних органів з метою створення видимості того, що все нормально.

"Нами проведені оперативні дії, поставлені конкретні завдання на селекторній нараді за участі всіх керівників на регіональному рівні. Буде забезпечено об'єктивне розслідування", - запевнив міністр, пише "Новий регіон".

Проте глава фракції "УДАР" Віталій Кличко закликав Захарченко у добровільному порядку подати у відставку. Аналогічну пропозицію озвучив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, додавши, що іншого виходу у міністра після участі його підлеглих в шокуючому зґвалтуванні просто немає.

Нагадаємо, 26 червня два офіцери міліції і таксист жорстоко побили та зґвалтували 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову. Пізніше постраждала вказала на своїх кривдників. Серед них виявилися лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. Це викликало гнів сотень жителів Врадіївки, які в ніч на 2 липня розгромили райвідділ міліції.

Після заворушень були відсторонені від посад начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк, керівник Врадіївського райвідділу міліції і прокурор Врадіївського району.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко про відставку через врадіївських міліціонерів навіть не думає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути