неділя, 31 травня 2015 19:50

"Читаєш "Вєсті"? Чекай Путіна в гості", "Гепу - на нари" - ключові акції тижня

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 25 по 31 травня.

25 травня, Щастя (Луганська область)

Мешканці міста влаштували стихійний флеш-моб на підтримку української армії. Одним з факторів, що спонукали місцевих жителів на цю акцію, стали чутки про нібито відвід українських військ з міста. "Ми не хочемо тут повторення того, що відбувається зараз у Донецьку та Луганську. Ми не хочемо залишати своє місто і поневірятися, як біженці. Тому нам важливо знати і відчувати, що українська армія нас не залишить", — сказала одна з громадських активісток.

27 травня, Київ

Біля Кабінету міністрів представники різних профспілок провели акцію з вимогою встановити справедливі тарифи на комунальні послуги і газ. Активісти також вимагали індексації зарплат і пенсій.

27 травня, Київ

Біля будівлі уряду відбувся мітинг ВІЛ-інфікованих, які вимагали  розблокувати закупівлю ліків, необхідних їм для лікування. Учасники закликали Кабмін вплинути на компанію-посередника, що виграла тендер на закупівлю ліків в іноземної компанії, яка блокує придбання препаратів.

28 травня, Полтава

Активісти пікетували будівлю суду, де проходило засідання у справі мера Харкова Генадія Кернеса. Люди тримали плакати "Досить цирку - починайте суд", "Гепу - на нари". Кілька разів співали гімн України. Серед пікетувальників не було жодної люди в балаклаві.

Під час засідання адвокати Кернеса тричі подавали клопотання про відвід прокурора. Врешті суд переніс справу на 3 липня.

29 травня, Київ

Активісти Громадянського руху "Відсіч" біля станції метро Дружби народів провели театралізовану акцію проти газети "Вести". Частина активістів, загримованих під зомбі, з георгіївською стрічкою стали в чергу з іншими людьми, щоб отримати газету. Один з учасників акції був "у ролі" Володимира Путіна. Інші активісти тримали в руках плакати: "Вести" - рупор Кремля "," Більше газети "Вести" - більше смертей ", "Читаєш "Вести"? Жди Путіна в гості".

Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 

29 травня, Вінниця

У місті відбувся "Марш порожніх каструль". Понад сотня пенсіонерів на чолі із головою народної ради Майдану Віктором Маліновським прийшли під мерію із прапорами, плакатами, каструлями та кришкам, а дехто - із дорожніми сумками. Протестували проти скасування пільг на проїзд та підвищення тарифів на комунальні послуги.

Автор: Gazeta.ua
 

 

Зараз ви читаєте новину «"Читаєш "Вєсті"? Чекай Путіна в гості", "Гепу - на нари" - ключові акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути