пʼятниця, 27 лютого 2015 15:32

Червоний хрест розкритикував московське відділення за заангажованість

Червоний хрест розкритикував московське відділення за заангажованість

У Міжнародному комітеті Червоного хреста вважають, що діяльність їхнього представництва в Москві не відповідає принципам організації.

Про це заявив президент комітету Петер Маурер на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

"Що стосується питання щодо Червоного хреста в Москві, я не вважаю ці заяви і ту діяльність, яка здійснюється московським Червоним Хрестом, такою, що відповідає принципам нейтралітету, незалежності, незаангажованості, принципам, на яких базується діяльність МКЧХ", – сказав він.

Він поінформував, що звернувся до президента російського Червоного хреста з проханням звернути увагу на це питання з метою дотримання цих принципів у діяльності представництва організації в Москві.

Як відомо, наприкінці грудня керівник московського відділення Червоного хреста Ігор Трунов допустив, що в російських "гумконвоях" в Україну поставляється зброя для бойовиків.

Він також заявив, що в'їзд таких "гумконвоїв" є незаконним вторгненням Україну.

Ці заяви він робив на прес-конференції перед камерами, а також в інтерв'ю агентству "Укрінформ", яке зберегло відповідні аудіозаписи.

Проте пізніше московський Червоний хрест і сам Трунов почали заперечувати факт таких заяв і подали в суд на ЗМІ, в тому числі і на "Українську правду". Втім, суд відмовився розглядати цю справу.

Зараз ви читаєте новину «Червоний хрест розкритикував московське відділення за заангажованість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути