середа, 30 липня 2014 15:57

Через занадто жорсткі санкції Путін може почати війну - експерт

Через занадто жорсткі санкції Путін може почати війну - експерт
Фото: uainfo.org

Захід боїться вводити дуже жорсткі санкції щодо Росії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Борис Кушнірук.

"Далі санкції можуть бути ще жорсткішими. Але тут є ризик: Захід занепокоєний тим, що якщо вони такими стануть, Росія на них плюне і розпочне активні бойові дії. Це буде неадекватність, але росіяни виходитимуть з того, що якщо програємо, то нехай буде повномасштабна війна із Україною. Путіна будуть вважати диктатором та військовим злочинцем, але на якийсь час він зможе окупувати частину нашої країни і вести агресивну політику по всьому світу", - пояснив він.

Експерт наголосив, що через Росію у світі інвестиційний клімат погіршення на один трильйон доларів. "Великі корпорації не в один день приймають рішення про заходження на ринок. Так само й вертаються не за такий строк. Якщо вони починають виходити із Росії, потім довго думатимуть, чи повертатися на російський ринок. Бо раніше Російська Федерація була передбачуваною державною. Але зараз стало зрозуміло, що це не так. А компанії розраховують на сім-десять років, тому вирішують не робити довгострокові інвестиції. Якщо будують завод, то вже подумають, чи варто це робити. Бо може вийти так, що через санкції доведеться виходити з ринку із величезними збитками. Зараз західний світ стає все більш однозначним у ставленні до Путіна та Росії. Кроки можуть здаватися не жорсткими, але вони створюють таку атмосферу, що іноземний бізнес не хоче з ними мати справу", - зауважив Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «Через занадто жорсткі санкції Путін може почати війну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути