понеділок, 16 січня 2012 17:45

"Бютівок" до Тимошенко не пустили, та екскурсію колонією провели

"Бютівок" до Тимошенко не пустили, та екскурсію колонією провели

Народні депутати фракції "БЮТ - Батьківщина" Олена Шустік і народний депутат Ольга Боднар не змогли зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка утримується в Качанівській виправній колонії № 54 у Харкові.

"Нам не дали можливості з нею зустрітися. Ми отримали дозвіл на відвідування колонії від керівництва колонії, але суд нам відмовив у відвідуванні Юлії Володимирівни Тимошенко ... Але ми сподівалися, що якісь моральні аспекти спрацюють і можна буде побачити Юлію Володимирівну, або хоча б камеру, в якій вона перебуває. Камеру нам не показали. У приміщення, в якому перебувають ув'язнені, які знаходяться під слідством, нас не пустили. Зайти в чергову частину, де, за твердженням керівництва колонії, знаходиться відділ спостереження за всіма камерами, ми теж не змогли, бо туди теж спеціальний дозвіл потрібно", - сказала Боднар журналістам після відвідування Качанівській колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доньку Тимошенко не пустили на побачення з матір'ю

Вона зазначила, що їй і Шустік показали старі й нові корпуси, в яких живуть засуджені, навчальний та виробничий центр, а також харчоблок.

Депутат зазначила також, що народні депутати мають намір продовжувати домагатися отримання дозволу на зустріч з Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До колонії, де перебуває Тимошенко, приїхало наметове містечко з Києва

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко можуть виділити ліжко у камері на 50-60 осіб - правозахисник

Шевченківський районний суд Києва обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту у справі ЄЕСУ. Тому в Качанівській колонії Харкова Тимошенко перебуває в приміщенні слідчого ізолятора, до виправних робіт не залучається.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівок" до Тимошенко не пустили, та екскурсію колонією провели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути