середа, 06 червня 2012 19:35

"Бютівець" хоче, аби суд розглянув касацію Тимошенко за день

"Бютівець" хоче, аби суд розглянув касацію Тимошенко за день
Соболєв: "Спрацювала пряма команда Януковича і суд заявив про необхідність присутності Тимошенко на процесі". Фото: batkivschina.com

"Бютівець" Сергій Соболєв не розуміє, навіщо екс-президентам Європарламенту Пету Коксу і Польщі Олександру Кваснєвському, які приїдуть на суд екс-прем'єра Юлії Тимошенко, зустрічатися з прем'єром Миколою Азаровим.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Зрозуміло, що на суди прямо впливає Віктор Янукович. А на що впливає Азаров?! Те, що стосується безпосередньо питання інших зустрічей, вони мають проходити в рамках одного – дотримання законів України. Це єдине, чого можна вимагати від діючої влади", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд відмовив Тимошенко в лікуванні за кордоном

Говорячи про касацію Тимошенко у "газовій справі", яку призначили на 26 червня, Соболєв наголосив, що питання в суді має бути розглянуто по суті без присутності обвинувачуваної, а матеріали засідання повинні бути негайно їй передані.

"Минулого разу ніхто й не сподівався, що касаційна інстанція, яка повністю контролюється представниками Партії регіонів, піде на те, аби винести справедливе рішення і виправдає Юлію Тимошенко. Єдине, що вимагалося від Вищого спеціалізованого суду, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, розглянути справу за один-два дні, як це робиться у них зазвичай. На жаль, спрацювала пряма команда Віктора Януковича і суд проявив "гуманність", заявивши про необхідність присутності Тимошенко на процесі. Хоча цього не вимагає жоден кодекс", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК попередили Європу, що Тимошенко на вибори не пустять

"Таким чином ми потрапили в ситуацію, коли розгляд касації взагалі відклали на півтора місяці. Тому була втрачена можливість зараз звернутися до суду в Страсбурзі. До чого ми вже дійшли? Віце-президенти Європарламенту вимагають від українських судів дотримання Кримінально-процесуального кодексу. Це є ознакою того, чим насправді є так зване українське судочинство", - додав "бютівець".

Нагадаємо, екс-президенти Європарламенту Пет Кокс і Польщі Олександр Кваснєвський стежитимуть за судовими процесами екс-прем'єра Юлії Тимошенко. У понеділок вони мають зустрітися з прем'єр-міністром Азаровим.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" хоче, аби суд розглянув касацію Тимошенко за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути