понеділок, 12 жовтня 2015 11:28

Бюджет на наступний рік під загрозою зриву - політолог

Бюджет на наступний рік під загрозою зриву - політолог

Перенесення пленарних засідань Верховної Ради на 3 листопада "підверстали" під місцеві вибори, які мають відбутися 25 жовтня. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Бондаренко.

"Лідер фракції БПП Юрій Луценко ще півтора місяці тому пропонував закрити Раду на період місцевих виборів. Мовляв, щоб не використовували парламент у політичних цілях. Через це є ризики неприйняття головного документу країни — Бюджету на наступний рік. Його прийматимуть поспіхом, без обговорення. Або взагалі не приймуть. Буде вимушене управлінні бюджетом у ручному режимі. І через це страшенне недофінансування. Як наслідок — холодні квартири, голодні люди. Це все викличе обурення всередині суспільства", - каже експерт.

"Також Рада може не встигнути підготуватися до законодавчого переходу, який стосується європейських викликів. Адже з 1 січня в Україні повинні скасувати мита для європейських товарів. Наших виробників очікують проблеми, бо їм буде важко конкурувати з ними", - зауважив Бондаренко.

За його словами, протягом "неробочих" тижнів депутати відповідатимуть за результати виборів. "Займатимуться політичною боротьбою. Використовуватимуть найганебніші способи ведення виборчої кампанії — хтось застосує адмінресурс, хтось чорний нал", - прогнозує політолог.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада внесла зміни до календарного плану, згідно з яким не працюватиме у пленарному режимі з 12 по 16 жовтня, як це передбачалося раніше.

У листопаді депутати планують працювати три тижні.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет на наступний рік під загрозою зриву - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути