вівторок, 22 березня 2016 11:52

Бутусов про вбивство Ґонґадзе: на записах із кабінету Кучми є голос Порошенка

Бутусов про вбивство Ґонґадзе: на записах із кабінету Кучми є голос Порошенка
Георгій Ґонґадзе/segodnya.ua

У справі про вбивство українського журналіста Георгія Ґонґадзе замішані багато політиків, а покарання несе лише екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

"На той момент СБУ очолював інший ставленик Кучми Леонід Деркач - очевидно, що Кучма ставив завдання по Гонгадзе і його відомству.

Журналіста викрали 16 вересня 2000 року. Викраденням керував особисто генерал Пукач. Кравченко (екс-міністр МВС - ред.) не ставив йому завдання зберегти життя журналісту. Після свого арешту, Пукач розповів, що Георгія вони вбили майже відразу. Може і хотіли полякати, але ті, кому доручили викрадення, зрозуміли все набагато жорсткіше. Можливо, Кучма давав Кравченку ще одну команду, яку ми не почули на записах", - написав Бутусов.

Пізніше стався витік інформації, тіло було виявлене.

"На суді в 2011-му році Пукач дав офіційні свідчення - вбивав він особисто, наказ йому дав міністр Кравченко, який послався на отримання наказу від президента Кучми", - констатує Бутусов.

Він наголосив, що життя Олексія Пукача може бути у небезпеці.

"Очевидно, що це відбувається завдяки політичним зв'язкам із владою як самого Кучми, так і його зятя Віктора Пінчука... На жаль, на записах розмов у кабінеті Кучми є і записи розмов чинного президента Петра Порошенка", - додає журналіст.

Нагадаємо, сьогодні проходить поховання журналіста Георгія Ґонґадзе. Зараз його відспівують у церкві Миколи Чудотворця Набережного на Подолі в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Бутусов про вбивство Ґонґадзе: на записах із кабінету Кучми є голос Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути