понеділок, 07 червня 2010 12:21

БЮТ не хоче посилювати повноваження президента

БЮТ не хоче посилювати повноваження президента

Народний депутат із фракції БЮТ Олег Ляшко вважає, що не існує потреби вносити зміни до Конституції, які б посилювали повноваження президента. Про це він сказав в коментарі Gazeta.uа.

"Адже навіть за існуючої Конституції Янукович фактично має повну владу в Україні. Він підпорядкував собі Верховну Раду, уряд, Конституційний Суд, органи місцевого самоврядування. Тому яка потреба змінювати Конституцію? Хіба що прямим текстом написати: Янукович – це наше все і назавжди", - зазначив депутат.

Ляшко зауважив, що у Януковича зараз більше повноважень "аніж у Кучми в кращі його роки". "В Конституції взагалі можна одним рядком виписати повноваження глави держави: Президент України – Віктор Янукович. Так назавжди", - сказав він.

За словами депутата, зміни до Конституції треба вносити в частині посилення ролі місцевого самоврядування. "Це гарантії захисту конституційних прав громадян. Бо сьогодні ми бачимо абсолютно безвладне місцеве самоврядування, яке має багато всіляких доручень і немає жодних прав", - пояснив "бютівець".

Нагадаємо, перший заступник голови фракції партії Регіонів Михайло Чечетов не виключає, що в кінці 2010 року буде розпочато процес оновлення Конституції, що посилює повноваження глави держави.

"Новий варіант Конституції не повинен послабити президентську владу. Народ вже побачив, що таке сильна влада, і не зрозуміє, якщо ми підемо по шляху її ослаблення. Особливо в період радикальних реформ, який вже починається", - зауважив депутат.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не хоче посилювати повноваження президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути