понеділок, 07 червня 2010 10:41

Янукович готується повернути собі повноваження Кучми

Янукович готується повернути собі повноваження Кучми

Перший заступник голови фракції партії Регіонів Михайло Чечетов не виключає, що в кінці 2010 року буде розпочато процес оновлення Конституції, що посилює повноваження глави держави.

"Новий варіант Конституції не повинен послабити президентську владу. Народ вже побачив, що таке сильна влада, і не зрозуміє, якщо ми підемо по шляху її ослаблення. Особливо в період радикальних реформ, який вже починається", - зауважив депутат.

За його словами питання глобальної зміни до Конституції назріло.

"Конституційна реформа 2004 року заклала суперечності між гілками влади. Звичайно, перші місяці нинішньої влади показали, що і при цій Конституції влада може працювати злагоджено, але необхідно привести її до того виду, коли злагодженість влади не залежала б від імен. Конституцію треба почати змінювати не пізніше кінця 2010 року ", - зауважив депутат.

Чечетов також назвав два варіанти переписування Конституції:

"Перший варіант - внесення змін до Основного закону парламентом, другий - через референдум", - зазначив парламентар.

Самі ж регіонали припускають, що вибори можуть відбутися в 2015 році.

У той же час, політолог Вадим Карасьов вважає, що реформа, яка посилить владу президента, малореальна: "В оточенні Януковича є яструби, які хочуть повернути йому повноваження Кучми. У них є побоювання втрати влади на парламентських виборах-2012, тому вони і хочуть отримати гарантії влади до 2015 року. Але, по-перше, Партія Регіонів не монолітна. Олігархам не потрібне посилення президентської влади, тому опір всередині ПР буде сильним. По-друге, посилювати президентську владу з-за побоювання виборів-2012 нелогічно. Адже в такому випадку 2012 здасться легким переляком".

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Янукович готується повернути собі повноваження Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути