пʼятниця, 07 травня 2010 11:28

БЮТ хоче заборонити "сталінізм"

БЮТ хоче заборонити "сталінізм"

Народний депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Степан Курпіль пропонує парламенту заборонити пропаганду сталінізму в країні.

Про це йдеться в законопроекті N 6371, зареєстрованому у Верховній Раді 6 травня. Текст законопроекту поки відсутній на сайті Ради.

Нагадаємо, у переддень 65-ї річниці Перемоги СРСР у Великій Вітчизняній війні Компартія України почала кампанію з реабілітації постаті Сталіна.

Зокрема, 5 травня у Запоріжжі місцеві комуністи відкрили пам"ятник Йосипу Сталіну, а в Луганську на вулицях міста з"явилися десятки білбордів із зображенням вождя.

Раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що виступає за проведення місцевого референдуму в Запоріжжі щодо спорудження пам"ятника Йосипу Сталіну. "Я розмовляв з мером Запоріжжя і з депутатами міської ради. Ми прийшли до загальної думки, що потрібен загальноміський референдум. Нехай мешканці Запоріжжя самі, демократичним способом, вирішать, чи є місце на їхній землі бюсту Сталіна", - заявив Глава держави.

Віце-прем"єр-міністр Володимир Семиноженко зауважив, що влада не перешкоджатиме спорудженню пам"ятника Сталіну в Запоріжжі, щоб "не загострювати зіткнення різних думок".

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче заборонити "сталінізм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути