понеділок, 15 червня 2009 18:04

Івано-франківські депутати просять заборонити комуністів

До президента Віктора Ющенка та голови Верховної Ради Володимира Литвина минулого тижня звернулися депутати Івано-Франківської обласної ради. Просять заборонити діяльність української Комуністичної партії.

Звернення підтримали 85 із 95 депутатів Івано-Франківської облради.

"Ми просимо дати правову оцінку діяльності комуністичного режиму в Україні, — йдеться у зверненні франківських депутатів до вищої влади. — Вважаємо своїм обов"язком держслужбовця та посадової особи вжити всіх заходів, аби не допустити повторення злочинів, які чинила комуністична влада. Теперішня Комуністична партія, як ідеологічно духовна спадкоємниця головного винуватця злочинів — КПРС, й досі не понесла моральної відповідальності".

Також вимагають законодавчо усунути комуністів від державного управління. Наполягають, аби Віктор Ющенко звернувся до парламентаріїв усіх країн, які постраждали від тоталітарних комуністичних ідеологій, розпочати підготовку до Міжнародного суду над злочинами комуністичних режимів.

— Це повний абсурд! Комуністична партія — єдина, що працює нормально, і єдина, яка існує за партійні внески, а не за багату кишеню своїх колег. Те, що вони хочуть заборонити нашу діяльність, означає, що відчули реальну небезпеку. Йдуть вибори, а люди зневірилися в їхній брехні. Тому "національно свідомим" партіям вигідно зараз посунути комуністів, — каже перший секретар Івано-Франківського обкому Компартії 50-річний Михайло Стула.

У квітні цього року подібну ініціативу вже висували депутати Львівської облради. Вони вимагали також демонтувати всі радянські символи в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківські депутати просять заборонити комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути