неділя, 16 листопада 2014 17:45

"Буйні" молодики під Адміністрацією Порошенка та "хулігани" під ЦВК - найцікавіші акції протесту тижня, що минає

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 10 по 16 листопада.

11 листопада, Київ

Під Генпрокуратурою відбувся мітинг працівників "Житомирської кондитерської фабрики" з вимогою люструвати замгенпрокурора Олега Бачуна. Його звинувачують в хабарництві. На мітингу були присутні близько 350 осіб. Лунали гасла "Люстрацію хабарникам", та "Геть корупціонерів". Працівники фабрики принесли сміттєві баки з написами "Народний люстратор", бочки та шини, щоб нагадати високопосадовцям, що вони обрані народом, і народ має право вимагати очищення влади. 

Автор: УНН
 

12 листопада, Київ

Під приміщенням Центрвиборчкому, де засідає Київська міськрада, пройшла чергова акція на захист кінотеатру "Жовтень", підпаленого наприкінці жовтня. Активісти у театралізованій формі показали, як рейдер із хуліганом встигли знищити кілька історичних будівель на території міста, однак громадськість зв'язала їм руки, не давши остаточно зруйнувати кінотеатр "Жовтень".

 12 листопада, Київ

 Біля стін Кабінету міністрів мітингували близько 300 працівників санітарно-епідеміологічної служби, які вимагають не ліквідовувати СЕС. Працівники СЕС прийшли під стіни Кабміну з транспарантами і в білих халатах. Мітингувальники викрикували гасла: "Вимагаємо дій - досить говорити".

Автор: УНН
 

13 листопада, Харків

Під Харківським апеляційним судом мітингують активісти Всеукраїнської громадської організації "Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією" з вимогою не задовольняти клопотання щодо зняття арешту з зерна агрохолдингу "Агрейн".За словами активістів, підозрювані у шахрайстві службові особи агрохолдингу "Агрейн" намагаються через суд зняти арешт з 100 тис тон зерна аби незаконно його продати закордон.

 

13 листопада, Київ

Трудовий колектив ТОВ "Валартін Фарма" пікетував Міністерство охорони здоров'я України з вимогою не допустити знищення єдиного вітчизняного препарату проти гепатиту С. На мирний пікет фармацевти прийшли із плакатами з написами: "МОЗ схаменися!", "Савко кришує тендерну мафію", "Досить тиснути на Валартін", "Альфапег – рятує життя", "За ХАБАРІ – доведеться ВІДПОВІДАТИ!", "Ефективність "АЛЬФАПЕГ" доведена клінічно!" та "САВКО, РУКИ ГЕТЬ ВІД "Альфапегу".

 13 листопада, Київ

Біля входу до будівлі ЦВК, де засідає Київміськрада, зібралися одночасно три групи пікетувальників. Представники організації "Врятуй Жовтень" провели пікет під назвою "Кіно без гордонів", в якому протестували проти ідеї передачі опіки над відновленням спаленого кінотеатру "Жовтень" одній людині - депутату Київради Дмитру Гордону.

Крім того, до Центрвиборчкому прийшла невелика група людей, постраждалих від афери "Еліта-центру". Вони повідомили, що попри те, що держава вже виділила понад 200 квартир на відшкодування їх збитків, понад тисяча клієнтів будівельної фірми "Еліта-центр", яка отримала їхні гроші, але не збудувала житло, залишаються без своїх квартир.

 14 листопада, Київ

Адміністрацію президента сьогодні пікетували переселенці. Вони вимагають підписати "Закон про забезпечення прав і свобод тимчасово переміщених осіб". Активісти в ігровій формі показали митарства переселенців — від відсутності житла до проблем із отриманням документів.

 14 листопада, Київ

Біля стін Адміністрації президента кілька десятків молодих людей в медичних масках спробували спиляти паркан. Інцидент завершився лайкою і зіткненнями з правоохоронцями. Активісти, обличчя яких були прикриті медичними масками, спробували різати паркан газовим пальником, правоохоронці перешкодили їм. У підсумку зав'язалися бійка, кілька людей були затримані.

 

Зараз ви читаєте новину «"Буйні" молодики під Адміністрацією Порошенка та "хулігани" під ЦВК - найцікавіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути