понеділок, 16 травня 2011 16:16

Бондаренко розповів, кого Янукович вижене з Кабміну

Бондаренко розповів, кого Янукович вижене з Кабміну

Президент України Віктор Янукович може відправити у відставку міністрів, які представляють партнерів Партії регіонів у більшості.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Бондаренко.

"В Кабміні назріває велика напруга. Я розмовляв з деякими представниками урядової більшості, яка виникла у Верховній Раді. Вони дуже незадоволені і реформами. А що стосується того, на кому це відобразиться, то очевидно, що не на найближчому оточенні президента. Відобразиться на тих, хто був сателітами певний період, а сьогодні з ними можна розправлятися", - зазначив парламентар.

"Цей процес уже раніше почався, коли звільняли чиновників у Міністерстві транспорту, лісовому господарстві. Наприклад, Микола Шершун, який на мій погляд є фахівцем першої категорії у питаннях лісового господарства, але його відправили. Тепер це очевидно буде Ємець (міністр охорони здоров'я Ілля Ємець - ред.) про що останнім часом дуже активно говорять. Це може бути хтось з нижчого рівня: литвинівців, комуністів, які там позалишались", - підкреслив Бондаренко

Він нагадав, що нещодавно під час засідання комітету з питань економічних реформ про діяльність міністра охорони здоров'я різко висловився президент.

"Це був сигнал для тих, хто вміє слухати. І ця позиція буде реалізована. Інших, - а це Міністерство економіки, Антимонопольний комітет, які нічого не можуть зробити з цінами, поки що не чіпають", - додав парламентар

В той же час, на думку Бондаренка, самого Азарова та його заступників ці зміни не торкнуться.

"Крупних ударів по самому Азарову намагатимуться уникати, бо це свідчитиме, що команда професіоналів спрацювала. Тому вони відбиватимуться дрібними жертвами", - додав парламентар.

Він також припускає, що до влади перейдуть "різні люди, які нібито з опозиції".

"Але це вже тактика і стратегія влади, яка не змогла за перший рік розпочати яку-небудь реформу. А підвищення цін триває, тому й далі одних віддалятимуть, інших наближатимуть, когось зніматимуть", - резюмував парламентар.

Нагадаємо, що сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов припустив, що у Кабміні Миколи Азарова можливі зміни. Водночас головний парламентський "регіонал" не став говорити, кого відправлять у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Бондаренко розповів, кого Янукович вижене з Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути