Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 12:57

Рада і Янукович зроблять Азарова рядовим членом Кабміну

Рада і Янукович зроблять Азарова рядовим членом Кабміну

Верховна Рада у першому читанні ухвалила закон про Центральні органи виконавчої влади, внесений президентом Віктором Януковичем.

За відповідне рішення проголосувало 260 народних депутатів. Парламент також проголосував за підготовку даного документу за скороченою процедурою.

Законопроектом, зокрема передбачено збільшення повноважень глави держави. Так, доручення глави держави стають обов'язковими для прем'єр-міністра. При цьому зберігається інститут доручень прем'єра. Більш того, сам прем'єр стає фактично лише рядовим членом Кабміну.

Також пропонованим документом зазначається, що при призначені заступників міністрів прем'єр має узгодити таку кандидатуру з представниками органів місцевого самоврядування.

Крім того парламент ухвалив у першому читанні закон про внесення змін до закону про Кабміну в редакції президента України Віктора Януковича.

За відповідне рішення проголосувало 258 народних депутатів.

Документом, зокрема пропонується ліквідувати низку урядових органів. Зокрема, глава держави хоче ліквідувати урядові комітети.

У свою чергу, екс-спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що в разі ухвалення законопроектів, які стосуються виконавчої влади в Україні фактично ліквідується уряд.

"Прем'єр-міністра не буде, а Януковичу я пропоную видати указ про призначення себе прем'єром", - наголосив екс-спікер.

Зі свого боку, перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов зазначив, що у депутатів вже в голові не законопроекти, а подарунки на 8 березня.

Зараз ви читаєте новину «Рада і Янукович зроблять Азарова рядовим членом Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути