вівторок, 22 липня 2014 17:29

"Бій за Левченка", кінець комуністів і нова хвиля мобілізації - ключові події вівторкової Ради
20

Фото: Олександр Кузьмін

Ключовою подією на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради Украини стало затвердження указу президента України Петра Порошенка "Про часткову мобілізацію".

На підтримку відповідного законопроекту на засіданні у вівторок, проголосували 232 народних депутатів. Закон набирає чинності з дня його опублікування.

За словами секретаря РНБО Андрія Парубія, який представляв законопроект, третя хвиля часткової мобілізації "дозволить привести додатково в бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення".

Під час засідання фракція Партії регіонів і комуністи обурились і пішли із зали засідань.

Причиною стала вимога коаліції видалити з зали "регіонала" Миколи Левченка. Спікер Олександр Турчинов поставив це питання на голосування. Його підтримали 171 народний депутат.

У парламентської трибуни відбулася бійка. Депутати з "Батьківщини" і "Свободи" напирали на Левченка, проте між ними став нардеп Вадим Новинський

Також сьогодні парламент законодавчо закріпив за головою Верховної Радою України можливість розпуску фракції, якщо вона стала менше, ніж при формуванні під час першої сесії. На думку більшості депутатів це дозволить розпустити фракцію комуністів.

Зараз ви читаєте новину «"Бій за Левченка", кінець комуністів і нова хвиля мобілізації - ключові події вівторкової Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути