середа, 21 січня 2015 11:09

Без реформи правоохоронних органів Януковича не посадять - експерт

Без реформи правоохоронних органів Януковича не посадять - експерт
Фото: podrobnosti.ua

Політолог Ярослав Чорнозуб вважає малоймовірним те, що колишній президент Віктор Янукович та його команда опиняться за ґратами. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"В українській історії мало прецедентів, коли високопосадовці такого рівня, не залежно від того, що вони робили, опинялися у в'язниці. Із Януковичем та його прибічниками таке можливе тільки після повної реформи правоохоронної системи. За нинішніх внутрішніх та зовнішніх умов важко про це говорити", - зазначив експерт.

За словами політолога, Янукович міг домовитися із нинішньою владою, щоб їх не зачіпали. "Бо ніхто ні за що не несе відповідальності. Колишня злочинна влада спокійно пересувається як по Україні, так і по світу. Чи продовжуватимуть вони домовлятися, залежить від того, яку лінію поведінки обере нинішня влада - ігнорувати вимоги громадян чи виконувати їх. Поки ми є заручниками волі вищого керівництва країни", - наголосив Чорнозуб.

Говорячи про рішення Печерського суду про видачу дозволу на арешт Віктора Януковича, Миколи Азарова та Юрія Колобова, він зауважив: "Бачимо формально-юридично частину, яка мала давно відбутися. Це правильна та довгоочікувана дорога. Мало говорити, що колишні високопосадовці вчинили злочини. Потрібно робити конкретні кроки, щоб можна було апелювати до міжнародних інстанцій. В Україні має відбутися суд. Громадяни хочуть повернення смертної кари, щоб колишніх можновладців можна було покарати. Це суперечить європейським нормам. Тут теж виникає питання, чи дозріли ми до них".

Зараз ви читаєте новину «Без реформи правоохоронних органів Януковича не посадять - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути