четвер, 05 січня 2017 09:22

Банкова жорстко відповіла Пінчуку

Банкова жорстко відповіла Пінчуку
УНІАН

Компроміс за ключовими пунктами, запропонованими мільярдером Віктором Пінчуком, неможливий, вважають у Адміністрації президента.

The Wall Street Journal опублікував колонку заступника глави Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва під заголовком "Повага до України вкрай важлива для досягнення тривалого миру", пише "Європейська правда".

У ній він відповідає на статтю Пінчука, в якій той пропонував Україні поступитися кримським питанням, прагненням до членства в ЄС і НАТО задля залагодження конфлікту на Донбасі.

"Не можу погодитися із його (Пінчука. - Gazeta.ua) закликом до компромісу, який базується на побоюваннях. Страх і слабкість – погані радники. Вони лише розігрівають апетити Росії", – заявляє Єлісєєв.

У статті перераховані три ключових позиції України.

"Ні розвороту європейської та євроатлантичної інтеграції. Це було б здачею незалежності та суверенітету України", – зауважує посадовець.

"Ні торгівлі територією України, чи то Донбас, чи Крим. Ці території не можуть бути предметом торгівлі за мир", – стверджує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінчук пояснив, навіщо фінансував Трампа

"Ні виборам на Донбасі, доки російські чоботи (військові. - Gazeta.ua) лишаються на українській землі", – наголошує представник АП.

На його думку, "домовленості на умовах Росії - неправильна політика".

26 грудня олігарх Віктор Пінчук опублікував статтю в Wall Street Journal, в якій заявив, що Україна має тимчасово відмовитися від членства в Євросоюзі як мети на найближче майбутнє і визнати, що не приєднається до НАТО ні найближчим часом, ні в середньостроковій перспективі.
Зараз ви читаєте новину «Банкова жорстко відповіла Пінчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути