вівторок, 29 липня 2014 17:12

Азарова досі чекають в "Конча-Заспі" - ЗМІ
4

Фото: "Українська правда"

Колишні урядовці досі утримуються коштом платників податків, маючи право проживання на території державних резиденцій "Конча-Заспа" та "Пуща Водиця".

Про це пише "Українська правда"

За інформацією видання таке право досі мають екс-прем'єр Азаров, екс-міністр охорони здоров'я Богатирьова, екс-міністра освіти Табачник, лідер комуністів Симоненко, екс-спікер парламенту Рибак.

Щороку обслуговувати ці два відокремлених селища політичної еліти коштує казначейству близько 45 мільйонів гривень.

Наприклад, дача Раїси Богатирьової - цей розкішний палац на місці недобудованої держдачі. Особливо впадає в око туалет для будівельників, який Богатирьова зробила з фанери. Ця фанера - залишковий матеріал. Судячи з надписів, це була упаковка при постачанні на об'єкт міністра підлоги з дорогоцінної деревини.

Серед інших мешканців державної "Конча-Заспи" можна знайти людей, які уже давно не обіймають посад, але проводжують користуватися привілеями. Так, в наданому адміністрацією президента списку згадуються колишній глава Конституційного суду Головін, за часів керівництва якого було наділено Януковича повноваженнями Кучми. Також має право на проживання доповідач у цій справі екс-суддя Вдовіченко.

Користується приміщенням колишня голова Вищої ради юстиції Ізовітова; колишній заступник міністра внутрішніх справ Клюєв, який був головним свідком проти Луценка; колишній керівник служби прем'єра Азарова Кушніренко, який завідував його робочим графіком; колишній голова Вищого адміністративного суду Пасенюк; колишній міністр культури Кулиняк.

Нещодавно завершив будівництво дачі на території Конча-Заспи регіонал Юхим Звягільський. Оскільки він здійснював ці роботи своїм коштом, то держава нічого не отримуватиме від його присутності, аж поки у вартість оренди не зарахують зроблене ним покращення.

У списку фігурують екс-спікери парламенту Литвин, Ткаченко і Мороз. Причому, якщо останній мешкає в убогому одноповерховому будинку, то Литвин має в своєму розпорядженні коштом платників податків два повноцінних кількаповерхових маєтки, один з яких навіть має назву "бібліотека".

У списку осіб, яким виділено державні дачі, також значиться керівник апарату Верховної Ради Зайчук, відомий своїм категоричним небажанням оприлюднювати декларації депутатів, а також екс-генпрокурор Потебенько, який гальмував розслідування справи Гонгадзе, виводячи з-під удару Леоніда Кучму. Сам другий президент також має на цій території в пожиттєвому користуванні державну дачу з басейном.

В іншому спецпоселенні - "Комплексу відпочинку "Пуща-Водиці" - має право користування колишня керівниця Державного архіву комуністка Гінзбург, колишній завгосп Януковича, депутат-регіонал Демянко, колишній донецький генпрокурор Медведько, колишній міністр надзвичайних ситуацій Болотських, колишній глава Київської міської державної адміністрації Попов, а також депутат Нестор Шуфрич.

У переліку мешканців також значиться померлий Іван Плющ. На дачі проживає його родина. Оскільки Плющ також збудував новий маєток на цій території, то його рідні фактично будуть жити в цьому закритому заповіднику політичної еліти ще багато років.

У списку мешканців також зустрічаються соратники Тимошенко – член ЦВК Жиденко, екс-депутат Шаго, екс-керівник служби прем'єра Лівінський. Але їм переважно виділяли номери в корпусах санаторію.

Єдиним представником нової влади, що мешкає в "Конча-Заспі", є міністр оборони Валерій Гелетей, який оселився там за часів, коли секретаріатом президента керував Віктора Балоги, а сам Гелетей очолював Управління державної охорони.

Його дача від фінської компанії "Хонка", яка прославилася на всю Україну завдяки тому, що постачала деревину для Межигірського палацу Януковича.

Як і решта чиновників високого рангу, Гелетей побудував нову дачу на місці старої. Це означає, що йому було надано право безкоштовного проживання на своєму ж об'єкті, поки сума робіт з покращення не перекриє розмір оренди.

Ще одна нота цинізму в тому, що державними дачами на державній території, яка утримується за державні кошти, користуються чиновники, які часто мають також приватні маєтки. Наприклад, згідно з оприлюдненими деклараціями тих же Литвина та Гелетея, в їх власності є також інші будинки, а Богатирьова, окрім державної дачі, отримала від українських платників податків також і квартиру на Печерську.

Зараз ви читаєте новину «Азарова досі чекають в "Конча-Заспі" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути