середа, 30 січня 2013 11:13

Азаров вирішив звільнити голову Укрдержреєстру

Азаров вирішив звільнити голову Укрдержреєстру
Микола Азаров не задоволений помилками і недоліками голови Держреєстру. Фото: job-sbu.org

Прем'єр-міністр України Микола Азаров подав заяву на звільнення з посади голови Державної реєстраційної служби України Леоніда Єфименка.

"Я подав заяву на звільнення керівника Укрдержреєстру", - повідомив Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Єфименко був призначений на посаду голови Укргосреестра указом президента від 14 січня 2011 року. До цього він обіймав посаду заступника міністра юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров відзвітував: держпрограма розвитку економіки готова і проходить стадію обговорення

"Я не задоволений тими помилками і недоліками, а іноді і очевидними організаційними прорахунками при впровадженні нової системи. Чому з самого початку для людей були створені незручності, хто заважав уникнути їх відразу", - сказав Азаров.

Він повідомив, що в перспективі термін реєстрації прав на нерухоме майно при наповненні реєстру буде займати "лічені години", тоді як сьогодні він становить 5 робочих днів замість 14 раніше.

Прем'єр-міністр також зазначив незручне розташування центрів реєстрації в деяких обласних і районних центрах, а також в Києві.

Глава уряду підкреслив необхідність посилити інформування населення про нову систему реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Азаров знову доручив віце-прем'єру Олександр Вілкулу з Мін'юстом і Мінрегіоном створити робочу групу для усунення всіх проблем в найкоротші терміни.

Раніше Азаров доручив ліквідувати недоліки нової системи реєстрації речових прав на нерухоме майно та виробити рішення для поліпшення її роботи. Він доручив створити робочу групу для напрацювання оптимальних рішення щодо покращення роботи державної реєстраційної служби, до складу якої увійшли віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приїхали вже. Час вживати найрадикальніших заходів" - Азаров про українську економіку

Як повідомлялося, в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно за станом на ранок 17 січня було зареєстровано 35,305 тис. заяв, з яких задоволено більше половини, або 16,438 тис. Решта розглядаються в терміни, встановлені законодавством.

В Україні створена Державна реєстраційна служба (Укргосреестр), до якої з 1 січня 2013 року перейшла від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентарізаціі зберігається за БТІ.

Зараз ви читаєте новину «Азаров вирішив звільнити голову Укрдержреєстру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути