вівторок, 29 січня 2013 23:11

Опозиція сподівається, що економічна криза "зжере" владу - експерт

Опозиція сподівається, що економічна криза "зжере" владу - експерт
Володимир Цибулько Фото: pravada.com.ua

Європейські чиновники починають втомлюватися від питання ув'язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції політолог Володимир Цибулько.

"Я думаю, що єврочиновники починають втомлюватися від питання Юлії Тимошенко. Тому що це по суті гра опозиції довкола її персони затьмарює інші питання. Наприклад, щодо політв'язнів Тимошенко та Луценко, то є ще ряд імен - про них чомусь не згадується. По-друге, опозиція в боротьбі за визволення Тимошенко втратила будь яку ініціативу – законодавчу, і моральну у боротьбі за парламент. Хочу нагадати, що без боротьби власне була здана більшість. Тобто навіть не було спроб створити опозиційну більшість. Розрахунок ведеться на те, що економічна криза "зжере" цю владу, і тоді на розчищене поле прийде "Батьківщина" на чолі з Турчиновим і Яценюком", - вважає політолог.

За його словами, змусити судові структури ЄС працювати на одну з політичних сил в Україні дуже важко.

"Підтвердженням такої гри є, наприклад, судова справа Тимошенко проти Азарова. Я думаю, що ініціатори цього позову просто не враховують: скільки б позовів у Тимошенко не було, але змусити судові структури ЄС працювати на одну з політичних сил в Україні дуже важко. Загострення ситуації чи підігріву інтересу прибічників Тимошенко до її персони після нового року пов'язаний, швидше за все, з тим, що у Євросоюзі в цьому році буде ряд важливих виборів. І, скажімо, лобісти Тимошенко, або її контактери, у Євросоюзі втягуються у виборчу кампанію. Якщо будуть підтверджені всі кримінальні звинувачення в бік Тимошенко, то це може зачепити ті персони в ЄС, які можуть через Тимошенко постраждати у своїх виборчих кампаніях. І тому фактично як є частина лобістів в Україні, які вважають що у 2013 році треба вирішити питання європерспективи одним махом – розрубати цей вузол в Україні, так само в середовищі Тимошенко є група людей, які хочуть вирішити питання Тимошенко одним махом – розрубати цей вузол і здобути потрібний результат", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2012 року Юлія Тимошенко подала позов до Окружного суду Гамбурга проти прем'єра Азарова з вимогою заборонити Азарову робити заяви про причетність Тимошенко до злочинів Павла Лазаренка. Позов Тимошенко був ініційований у зв'язку з інтерв'ю прем'єра Азарова, яке транслювалося на одному з німецьких телеканалів у прямому ефірі. Під час інтерв'ю Азаров, зокрема, заявив, що в США розслідувалися кримінальні справи про корупцію, в яких Юлія Тимошенко згадувалася як співучасниця Павла Лазаренка.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція сподівається, що економічна криза "зжере" владу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути