субота, 31 січня 2015 18:20

Автор польської "шокової терапії" дав Порошенку рецепт реформ
3

Фото: president.gov.ua

Колишній польський урядовець і натхненник економічних реформ у Польщі в 1990-х роках Лешек Бальцерович відвідав Київ. Він зустрівся з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко заявив, що Польща є взірцем країни, яка успішно реформувала свою економіку і стала повноправним членом Євросоюзу. Тоді як Україна лише починає реформи і зацікавлена в застосуванні польського досвіду.

"Сьогодні в нас є уряд з найвищим потенціалом, дуже професійний та проєвропейський. Ми маємо унікальну можливість провести реформи в країні", – заявив глава держави.

Він запропонував Лешеку Бальцеровичу долучитись до цього процесу. Автор польської "шокової терапії" наголосив на важливості для успіху реформ трьох чинників: стратегії, швидкості їх втілення та команди реформаторів.

Свого часу Бальцеровича застерігали від проведення непопулярних заходів, але, на його переконання, не вживаючи належних заходів для країни, згодом є загроза подальшого погіршення ситуації. Поляк наголосив, що для України зараз дуже важливо засвідчити відданість курсу на реформи.

При цьому треба приділити особливу увагу питанню реформуванню бюджету, позбавляючись будь-якого субсидіювання, але водночас захищаючи найбільш вразливі верстви населення. Він відзначив, що свого часу у Польщі необхідне скорочення бюджетного дефіциту також відбулося за рахунок зменшення пенсійних витрат шляхом підвищення пенсійного віку до 67 років.

Як уже повідомлялося, Україна і Польща підписали декларацію про співпрацю в галузі фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Автор польської "шокової терапії" дав Порошенку рецепт реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути