вівторок, 15 січня 2013 23:42

Яворівський розповів для чого ініціював створення комісії по "Hyundai"

Яворівський розповів для чого ініціював створення комісії по "Hyundai"
Володимир Яворівський. Фото: ua.glavred.info

Якщо буде створена тимчасова слідча комісія щодо перевірки доцільності придбання електропоїздів "Hyundai" і Партія регіонів не надасть своїх представників, то це означатиме, що були страшні зловживання.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

"Ця скандальна історія із "Hundai" фактично сьогодні у всіх на язиці. Дивно, що всі говорять,  нібито значить, розуміють, що були куплені, або браковані машини, або куплені не розумно. Влада публічно заявляє, що є у нас Крюківський завод, який міг би випускати такі потяги", - пояснив він.

Політик дивується, чи могло би бути реальним підписання договору з "Hundai"  без підтримки Президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції обіцяють на наступній сесії ще жорсткіше боротися із "кнопкодавами"

"Я вніс таку ініціативу щодо створення таку депутатську групу, до якої ввійдуть як представники Партії регіонів, так і представники опозиції, і позафракційні. Наш статус народних депутаті в нам дозволяє в таких питаннях розбиратися на парламентському рівні, не на прокурорському, аби доповісти суспільству наше спільне бачення, спільну картину із всього цього", - додав політик.

Окрім того, він переконаний, що опозиція не повинна лишати це питання поза увагою. "То вишки Бойко втридорога закупив, і ніхто за це не відповідає, а Бойко навпаки йде на службове підвищення, тому це нормальна парламентська практика", - підкреслив народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко запропонував позбавляти "кнопкодавів" депутатського мандату

Говорячи про можливий розвиток цієї ситуації, він сказав: "Дуже вірити в те, що буде створена справедлива комісія, яка розставить всі акценти, і назве все своїми іменами, то я трохи вірю, трохи не вірю. Справа в тому, що для створення тимчасової слідчої комісії необхідно 150 голосів. Правда там виникає проблема, чи наддадуть своїх представників інші фракції, аби вона була повноцінною".

"Якщо Партія регіонів не надасть своїх представників, то це означатиме, що це були страшні зловживання, що корупційних хвіст тягнеться за цією історією, але раптом таке прозріння на Партію регіонів наступить, що вирішать підтримати", - зауважив Яворівський.

Політик переконаний, що комісія буде створена, бо до голосів опозиції можуть додатися голоси комуністів.

Нагадаємо, нардеп від "Батьківщини" Володимир Яворівський зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо перевірки доцільності придбання електропоїздів "Hyundai" у 2010 році.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський розповів для чого ініціював створення комісії по "Hyundai"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути