субота, 23 травня 2015 10:02

Яресько стала зіркою ризького саміту завдяки простій фразі: "Я не говорю по-русски"

Яресько стала зіркою ризького саміту завдяки простій фразі: "Я не говорю по-русски"

Міністр фінансів України Наталія Яресько на саміті "Східного партнерства" в Ризі відмовилася робити доповідь російською мовою.

Перейти з англійської на російську її попросили журналісти з РФ. Свою відмову український міністр пояснила незнанням російської мови і продовжила виступ англійською.

Після того, як відео виклали в мережу, на міністра обрушився шквал похвальних коментарів від українських користувачів. При цьому у росіян відео викликало певне обурення.

Наталія Яресько народилася в США в сім'ї українських емігрантів.

Нагадаємо, в ході дводенного саміту представники Євросоюзу та країн-партнерів мали низку двосторонніх та багатосторонніх зустрічей та ухвалили документи про співробітництво. Головною темою була російська агресія та війна на Донбасі.

Президент Дональд Туск закликав шість колишніх радянських республік рішуче відмежуватись від Росії, щоб не допустити повернення на орбіту Москви, а не для поглиблення відносин із Заходом. Канцлер Німеччини Ангела Меркель продовжила в цьому ж ключі і запропонувала ЄС, на відміну від Росії, приймати різноманітність країн Східного партнерства.

За підсумками саміту засудили анексію Криму усі, окрім Білорусі та Вірменії.

Ще однією темою для обговорення було скасування віз та перспектива членства для України, Молдови і Грузії. Зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що бачить чіткі перспективи для Києва і Тбілісі отримати безвізовий режим.
Вдалося українській делегації і домогтися додаткової фінансової допомоги для країни. Зокрема, сьогодні Україна та ЄС підписали Меморандум про надання макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,8 млрд євро. 
Зараз ви читаєте новину «Яресько стала зіркою ризького саміту завдяки простій фразі: "Я не говорю по-русски"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути