пʼятниця, 22 травня 2015 15:34

Анексію Криму не засудили Білорусь, Вірменія та Азербайджан

Анексію Криму не засудили Білорусь, Вірменія та Азербайджан

Під час саміту Східного партнерства Україні не вдалося переконати Мінськ та Єреван долучитися до засудження агресії Росії проти Криму.

Про це йдеться в тексті заяви саміту СхП, повідомляєі Європейська правда.

Через це в документі у дипломатичних формулюваннях підкреслюється, що агресію РФ засуджують всі, крім Білорусі та Вірменії.

Азербайджан також відмовився приєднатися до засудження анексії Криму Росією. Про це повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц. Зокрема, він сказав: "Так, я чув, що представники Азербайджану були не згодні з деякими формулюваннями (декларації). Я думаю, це також стосувалося питань, пов'язаних з анексією Криму".

"ЄС підтверджує свої позиції, прийняті в спільній заяві на саміті Україна-ЄС 27 квітня, в тому числі в частині про незаконну анексію Криму і Севастополя", - йдеться в документі. В інших питаннях заяви звучать не від імені ЄС, а від всіх учасників саміту.

Також у цьому пункті зазначено, що "Учасники саміту підтверджують свої позиції по відношенню до "Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 щодо територіальної цілісності України"". Білорусь та Вірменія в ООН голосували проти цього документу.

Цікаво додати, що Мінськ та Єреван при цьому погодилися з принципом територіальної цілісності України.

"Учасники саміту рішуче підтримують всі зусилля, спрямовані на деескалацію і політичне рішення на основі поваги до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «Анексію Криму не засудили Білорусь, Вірменія та Азербайджан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути