Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2015 12:13

ЄС надасть Україні допомогу в 1,8 мільярдів євро

ЄС надасть Україні допомогу в 1,8 мільярдів євро
112.ua

22 травня на саміті "Східного партнерства" у Ризі Україна та ЄС підписали Меморандум про надання макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,8 млрд євро.

На зустрічі були присутні міністр фінансів Наталія Яреськ , голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, - повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Ми отримали дуже великий пакет допомоги з боку міжнародної спільноти. 1 млрд 800 млн – це складова загальної програми допомоги в розмірі 40 млрд долларів. Вона розрахована на 4 роки. У нас є чіткий план щодо реструктуризаці боргів. Цим дуже активно займається уряд. Дуже швидко ми матимемо позитивне рішення. Загальний пакет програм допоможе провести реформи та перебудувати всю економіку, враховуючи дисбаланси, які склались у країні за останні 20 років", - заявила Гонтарєва.

Журналіст з телеканалу "Росія" запитала у спікерів, чи не бояться іноземні кредитори української корупції. Яресько відмовилась відповідати російською.

"Извините я не говорю по-русски" - заявила вона. Замість Яресько на запитання відповіла Гонтарєва.

"У нас вироблена комплексна програма. 40 млрд для української економіки - це дуже значна сума. 1,8 млрд як частину цього пакету достатньо на нинішньому етапі. Як взагалі можна виділення фінансової допомоги пов'язувати з корупцією? Адже корупція - це навіть не реформа. Це ті злочини, які треба викорінити. Зі сторони Національного банку про корупцію уже давно не йдеться",  – повідомила голова Нацбанку.

Домбровскіс у свою чергу зауважив, що складна економічна ситуація в Україні викликана не так корупцією, як російською агресією. Зокрема, він висловив великі сподівання на активну роботу в рамках "Східного партнерства".

Зараз ви читаєте новину «ЄС надасть Україні допомогу в 1,8 мільярдів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути